Alegerea uleiului de gatit potrivit
este o alegere de importanta vitala care afecteaza sanatatea organismului. Grasimile
cauzate de o dieta proasta pot face foarte rau sanatatii dumneavoastra. Acestea
pot cauza inflamatii care duc la dureri si mancarimi, boli de inima, diabet,
cancer si alte boli degenerative. O dieta buna, pe de alta parte poate reduce
inflamatiile si reduce riscurile aparitiei bolilor de inima, artritei,
durerilor de articulatii, deranjamentelor metabolice si poate face pielea sa
straluceasca si sa imbunatateasca sistemul imunitar. Pentru aceasta, trebuie sa
folositi alimentele potrivite.
Ulei de orez gustos in alimentatie ideal pentru sanatate
Exista multe tipuri de ulei pe
rafturile marilor magazine. Dintre toate, poate cel mai bun este acel ulei de
orez. El contine cantitatea potrivita de antioxidant pentru a avea proprietati
care sa duca la scaderea colesterolului. El reduce formarea colesterolului si
absorbtia acestuia, reducand astfel cantitatea din sange si posibilitatea
producerii unui atac de cord. Atunci cand aveti o dieta pe baza de carbohidrati
gatiti in ulei de orez, va ajuta sa reduceti trigliceridele, colesterolul rau
si va ajuta sa va imbunatatiti colesterolul bun. De asemenea, produsul contine
mai multi antioxidanti in comparatie cu alte uleiuri de gatit.
Mereu tanara cu ulei de orez
Pe langa avantajele prezentate mai
sus, acest produs naturist are si alte beneficii. In primul rand este un produs hidratant natural care ajuta efectiv
la intarzierea formarii ridurilor si protejeaza pielea impotriva actiunii
razelor soarelui si mentine pielea sanatoasa. Mai apoi, datorita continutului
sau antioxidant, lupta cu radicalii liberi care fac rau sistemului imunitar,
protejand astfel corpul impotriva bolilor. Pe langa beneficiul oferit de
antioxidanti, uleiul de orez are si proprietati antimatreata si
antiimbatranire. In plus, produsul, contine elementi care lupta impotriva
mutatiilor, reducand astfel impotriva aparitiei cancerului. Pana de curand,
acest aspect si actiunile acestui ulei in ceea ce priveste sanatatea
organismului nu erau cunoscute. Este important ca oamenii sa cunoasca ca uleiul
de orez nu are doar ca efect reducerea colesterolului, ci ca acesta are efecte
antivirale si anticancerigene. Antioxidantii gasiti in acest produs au
beneficii asupra sistemului nervos. Vitamina E ajuta la imbunatatirea
functiunii neurologice si echilibreaza hormonii endocrini. Vezi pe aceasta pagina si beneficiile uleiului esential de orez.
Cel mai bun lucru atunci cand vine
vorba despre ulei de orez este faptul ca acesta isi pastreaza stabilitatea
antioxidanta chiar si la temperaturi mari. Are un punct de fumegare de 2540
C. Temperatura de prajire normala este intre 1800 C si 1900 C.
Asa ca acest produs ramane stabil la temperaturi de peste 2500 C. Are
o stabilitate mare la caldura ceea ce este foarte important atunci cand doriti
sa utilizati un ulei de gatit sanatos. Temperaturile mari sunt cunoscute pentru
producerea elementelor care sufera mutatii, insa nu este si cazul acestui ulei de orez.
El nu se descompune in compusi toxici la temperaturi mari. Este mai putin
vascos ceea ce il face sa nu se lipeasca de mancare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu