2 mai 2015

Beneficiile asupra sanatatii aduse de uleiul de orez

Alegerea uleiului de gatit potrivit este o alegere de importanta vitala care afecteaza sanatatea organismului. Grasimile cauzate de o dieta proasta pot face foarte rau sanatatii dumneavoastra. Acestea pot cauza inflamatii care duc la dureri si mancarimi, boli de inima, diabet, cancer si alte boli degenerative. O dieta buna, pe de alta parte poate reduce inflamatiile si reduce riscurile aparitiei bolilor de inima, artritei, durerilor de articulatii, deranjamentelor metabolice si poate face pielea sa straluceasca si sa imbunatateasca sistemul imunitar. Pentru aceasta, trebuie sa folositi alimentele potrivite.


Ulei de orez gustos in alimentatie ideal pentru sanatate


Exista multe tipuri de ulei pe rafturile marilor magazine. Dintre toate, poate cel mai bun este acel ulei de orez. El contine cantitatea potrivita de antioxidant pentru a avea proprietati care sa duca la scaderea colesterolului. El reduce formarea colesterolului si absorbtia acestuia, reducand astfel cantitatea din sange si posibilitatea producerii unui atac de cord. Atunci cand aveti o dieta pe baza de carbohidrati gatiti in ulei de orez, va ajuta sa reduceti trigliceridele, colesterolul rau si va ajuta sa va imbunatatiti colesterolul bun. De asemenea, produsul contine mai multi antioxidanti in comparatie cu alte uleiuri de gatit.

Mereu tanara cu ulei de orez


Pe langa avantajele prezentate mai sus, acest produs naturist are si alte beneficii. In primul rand este un  produs hidratant natural care ajuta efectiv la intarzierea formarii ridurilor si protejeaza pielea impotriva actiunii razelor soarelui si mentine pielea sanatoasa. Mai apoi, datorita continutului sau antioxidant, lupta cu radicalii liberi care fac rau sistemului imunitar, protejand astfel corpul impotriva bolilor. Pe langa beneficiul oferit de antioxidanti, uleiul de orez are si proprietati antimatreata si antiimbatranire. In plus, produsul, contine elementi care lupta impotriva mutatiilor, reducand astfel impotriva aparitiei cancerului. Pana de curand, acest aspect si actiunile acestui ulei in ceea ce priveste sanatatea organismului nu erau cunoscute. Este important ca oamenii sa cunoasca ca uleiul de orez nu are doar ca efect reducerea colesterolului, ci ca acesta are efecte antivirale si anticancerigene. Antioxidantii gasiti in acest produs au beneficii asupra sistemului nervos. Vitamina E ajuta la imbunatatirea functiunii neurologice si echilibreaza hormonii endocrini. Vezi pe aceasta pagina si beneficiile uleiului esential de orez.


Cel mai bun lucru atunci cand vine vorba despre ulei de orez este faptul ca acesta isi pastreaza stabilitatea antioxidanta chiar si la temperaturi mari. Are un punct de fumegare de 2540 C. Temperatura de prajire normala este intre 1800 C si 1900 C. Asa ca acest produs ramane stabil la temperaturi de peste 2500 C. Are o stabilitate mare la caldura ceea ce este foarte important atunci cand doriti sa utilizati un ulei de gatit sanatos. Temperaturile mari sunt cunoscute pentru producerea elementelor care sufera mutatii, insa nu este si cazul acestui ulei de orez. El nu se descompune in compusi toxici la temperaturi mari. Este mai putin vascos ceea ce il face sa nu se lipeasca de mancare.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu