2 mai 2015

Beneficiile uleiului de lavanda

In ziua de astazi, uleiul de lavanda este cel mai folosit produs din lume. Textele antice ne spun ca uleiul de lavanda a fost folosit ca medicament pentru numeroase scopuri cu mai mult de 2500 de ani in urma. Egiptenii il foloseau pentru mumificare si sub forma de parfum. Romanii il utilizau la imbaiere, gatit si la parfumarea aerului. Cu toate acestea, uleiul de lavanda are mai multe beneficii.

Ulei de lavanda


Fara sa existe nici un dubiu, cei mai periculosi factori de risc pentru orice boala care afecteaza omenirea sunt radicalii liberi reprezentati de toxine, chimicale si agenti poluanti care sunt responsabili pentru oprirea actiunii sistemului imunitar al organismului si pot sa cauzeze daune inimaginabile organismului dumneavoastra. Exista totusi o solutie.

Uleiul de lavanda un antioxidant desavarsit


Raspunsul natural al corpului este de a creea enzime antioxidante care protejeaza organismul de actiunea radicalilor. Din nefericire, corpul dumneavoastra poate sa inregistreze o deficienta de antioxidanti in cazul in care este bombardat de multi radicali liberi. Din nefericire acest caz este tot mai intalnit la persoanele din ziua de astazi deoarece majoritatea oamenilor urmeaza o dieta deficitara si sunt expusi permanent la toxine. Din fericire, exista optiuni si remedii naturiste cum este si uleiul de lavanda care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva oxidantilor. De exemplu, cercetatorii din China au descoperit recent ca uleiul de lavanda ajuta organismul sa produca antioxidanti la doar 22 de ore dupa administrare.

Rezultate uimitoare asupra diabetului


Poate cel mai interesant rezultat al cercetarilor legate de acest  ulei de lavanda a fost dat publicitatii in 2014 cand oamenii de stiinta din Tunisia au incheiat o sarcina extraordinara si anume testarea efectelor acestui produs asupra zaharului din sange pentru a vedea daca poate ajuta la tratarea diabetului. In timpul unui studiu de 15 zile, rezultatele observate de catre cercetatori au fost absolut uimitoare. Un tratament cu acest produs homeopat a protejat corpul uman de urmatoarele simptome ale diabetului: nivel mare al glucozei in sange, dereglari metaboice, in special obezitate, cresterea in greutate, golirea rinichilor si a ficatului de antioxidanti.



In plus fata de tratarea diabetului, uleiul de lavanda este pus pe piedestal pentru abilitatea unica a acestuia de a proteja impotriva vatamarilor neurologice. In mod traditional, acest produs a fost folosit pentru tratamentul migrenelor, stresului, anxietatii si depresiei. De asemenea, acesta este cunoscut pe scara larga pentru proprietatile sale antimicrobiene si are o istorie bogata in urma, cand era folosit pentru a preveni o multime de infectii si in combaterea disfunctiilor de natura bacteriana sau fungica. De exemplu, intr-un studiu care evalua cum este marit efectul uleiului de lavanda de a lupta impotriva microbilor atunci cand este amestecat cu alte substante, a demonstrat ca acesta este cel mai eficient in lupta cu cei mai cunoscuti virusi si bacterii si in special cei care produc boli respiratorii. Mai multe informatii puteti gasi aici.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu